In tegenstelling tot andere aanbieders kunt u uw klant artikelen laten retourneren.
Hier zijn wel specifieke eisen aan verbonden.
Het retour sturen dient altijd vooraf gemeld te worden, onder vermelding van ons ordernummer.Retouren worden alleen geaccepteerd indien deze binnen 14 dagen na verzending zijn aangemeld.
Het artikel dient onbeschadigd en in de orginele verpakking verzonden te worden. Ook de verpakking mag niet beschreven of worden voorzien van een pakketzegel of andere stickers en het gebruik van ondoorzichtig plakband of ducktape wordt niet geaccepteerd. Indien het pakket is afgeleverd in pakpapier zal de retourzending ook in dit papier dienen te geschieden.
Indien de reden van retourzending een beschadiging of een defect behelst, dient de klant dit te melden binnen 4 kalenderdagen na ontvangst .
De melding dient altijd vergezelt te gaan van tenminste vijf foto's.
  1. Een foto van de gehele omvang/buitenkant van het pakket, waarbij de verzendlabel goed zichtbaar / leesbaar is.
  2. Een foto van het geopende pakket, waarbij de inhoud en de binnen verpakking IN het pakket goed zichtbaar zijn.
  3. Een foto van alle typen binnen verpakking die u aantreft in het pakket
  4. Een foto van de gehele omvang van het artikel
  5. Een detailfoto van de concrete schade aan het artikel.

Nadat door ons is vastgesteld dat de claim terecht is kan uw klant deze retourneren. Pas na ontvangst zullen wij het aankoopbedrag exclusief de bezorgkosten aan u overmaken.


Is de reden van retourzending niet het gevolg van een beschadiging of defect, dan kan uw klant het artikel pas retourneren nadat een verzoek tot retour sturen door ons is gehonoreerd. Uw klant is dan zelf verantwoordelijk voor de verzending en de kosten hiervan. Tevens zullen de oorspronkelijke verzendkosten in dit geval niet worden vergoed. Op de verpakking van de zending staat in de linker bovenhoek onder uw firmanaam, het te gebruiken retouradres. In geen geval mag het postbus adres worden gehanteerd. Ook dient het ordernummer waaronder de zending is ontvangen duidelijk vermeld te worden.

De kosten van geretourneerde zendingen welke niet het gevolg zijn van een beschadiging bedragen € 2,00 excl. BTW voor de administratie- en fysieke inspanningen.Dit bedrag wordt ingehouden op de retourbetaling.

Niet aangemelde  of onjuist geadresseerde zendingen worden door ons niet verder in behandeling genomen. Ook behouden wij ons het recht voor om retourzendingen die niet volgens bovenstaande eisen zijn verpakt, te weigeren.

Artikelen welke door onze resellers via Bol.com ( derde partij) worden aangeboden, sluiten wij uit van retourrecht.